Димитър Димитров-Херо отвърна на нападките на Георги Иванов от по-рано през деня. Както е известно, бургаският специалист на пое "сините" заради различия с Гонзо. Той даде пресконференция, на която каза много неща, а днес Георги Иванов му отвърна. Настоящият директор и треньор на "Левски" обвини Херо, че не е прав в доста голяма част от изказванията си. Потърсихме Димитров, който коментира думите на Гонзо.

"Не мога да повярвам на това, което Георги е казал. Не знам защо той търси личностен конфликт и ме напада личностно. Аз нито веднъж не го нападнах, а казах, че чисто човешките отношения са ни добри. Дори, когато ме попитаха дали той е причината да не съм в "Левски", аз казах, че не мога да кажа нищо категорично, редно е той да отговори. Вижте, наясно съм, че имаше близки до Георги Иванов хора, които ми пращаха послания за това какво се случва или ще се случва в отбора. Тези хора ще продължават с поръчковите неща. Искам само да го попитам, защо той не опроверга нито едно мое изказване от пресконференцията - за привличането на Амари и Жужу, за това, че до последно не знаех кои футболисти ще бъдат освободени, а на практика щях да съм треньор след няколко дни", заяви Димитър Димитров пред БЛИЦ.

На твърдението на Гонзо, че достойнството му е под съмнение, Херо отговори: "Не искам да падам на неговото ниво, това само мога да кажа. Има неща, които мога да кажа, но ще замълча, за да не се срине нечие достойнство."

"Заставам на 1000 процента зад думите си от дадената пресконференция. Там говорих за липса на комуникация, за това, че сме като от различни планети, за това, че нямаше чуваемост. Думите ми обаче пак бяха извадени от контекста, което всъщност не ме и изненадва. Казах факти, които може да бъдат доказани", продължи още бургазлията.

На въпрос, вярно ли е, че са имали уговорка да поеме "Левски" през октомври, Херо каза: "Боже мой, това са пълни глупости. Аз през цялото време държах на своята позиция, че ще поема тима след Нова година, като преди това направя нужната селекция. Естествено, че той щеше да преговаря с играчите, аз няма да го прескоча. Казах само, че бях направил така, че евентуалните нови попълнения да са свободни агенти."
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

КОГО ПОДКРЕПЯШ? ГОНЗО ИЛИ ХЕРО? ГЛАСУВАЙ ТУК!