Ерик Абидал обяви края на кариерата си. Бившият футболист на Барселона и настоящ на Олимпиакос сподели някои от най-запомнящите се мигове в кариерата си.

„Това е много важен момент в кариерата ми. Днес взех важно решение и официално слагам край на кариерата си“, започна Абидал.

„Винаги съм играл на високо ниво. Благодаря на президента. Горд съм, че имах възможността да нося фланелката на Олимпиакос. През цялото време, в което бях тук се чувствах прекрасно“, каза още Абидал.

„Щастлив съм, че успях да осъществя една моя мечта, да играя футбол. След това същ щастлив, че бях в Барселона, мисля, че това е един от най-добрите етапи в кариерата ми. Радвах се на подкрепа и признателност от страна на феновете“.

„Във футбола има моменти, в които си на върха, в други си долу. В тежките моменти се нуждаем от решителност. Именно благодарение на футбола се изправих срещу болестта“, завърши Абидал.

Абидал е роден на 11 септември 1979 година. Започва професионалната си кариера в Монако, преминава през Лил, Лион, Барселона, отново Монако и Олимпиакос. На 15 март 2011 година бе диагностициран с тумор на черния дроб, поради което се наложи трансплантация. По-малко от година по-късно, през януари 2012-та Абидал вече тренира и е готов да се завърне на терена. На 19 март той изиграва първи минути за втория отбор на Барселона, а на 6 април се завръща в първия отбор и сменя Жерар Пике в последните 20 минути на двубоя с Майорка (5:0). Две седмици по-късно изиграва пълни 90 минути за първи път след завръщането си за успеха срещу Леванте с 1:0.