Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова загатна за възможността да прекрати състезателната си кариера.
 
Жекова бе сред призьорите на традиционните награди "Спортен Икар" за тази година и отчете проблемите, с които се сблъсква.
 
По-рано баща й и треньор Виктор Жеков също говори за спънките, които има пред подготовката й у нас и за по-високите наеми, които е трябвало да плаща у нас.
 
"Има вероятност да не продължа да се състезавам. Трудно е да кажа дали наистина ще продължа, защото има някои неща, които е изключително важно да се променят, за да продължим ние да работим, да подобрим работата си, така че да можем да сме сред най-добрите. Ако тези неща не се променят, просто няма как да постигнем успехи. За последните девет години, в които ние се намира сред елита в сноубординга, са се сменили шест спортни министъра, със своите шест различни управленчески екипа. Това малко или много спъва нашата работа, тъй като между тях няма много голяма приемственост, всеки различна стратегия и идеи за менажиране на спорта изобщо, съответно ние имаме различно финансиране и наистина е трудно", коментира Жекова пред медиите снощи при връчването на Икарите.