Феновете на „Левски“ от фенклуба „Торсида Кюстендил“ излязоха със специална декларация във връзка с отказа на Димитър Димитров-Херо да поеме „сините“. Привържениците на тима в Кюстендил защитиха Херо и призоваха спортния директор Георги Иванов-Гонзо да намери общ език и да се обедини с бургазлията, за да помогнат на клуба в трудния момент.
 
ДЕКЛАРАЦИЯТА НА „ТОРСИДА КЮСТЕНДИЛ“
Ние, кюстендилските левскари от клуб „Торсида Кюстендил” искаме да заявим своята позиция относно последните събития в любимия ни отбор.
 
Ние не можем, ние не искаме да бъдем само безучастни зрители на филма на ужасите с име „ЛЕВСКИ”-София, представян вече години наред пред милионната си аудитория. Свидетели сме на поредния епизод от филма, този път със заглавие „Херо – отново далеч от „Левски”.
 
Новият епизод ни кара да попитаме: Защо агонията трябва да продължава? Защо трябва „Левски” да бъде превърнат в маргинален тим? Защо трябва да бъде убиван – бавно и мъчително? Защо трябва пак ДС-агенти да управляват отбора на свободния дух? Защо, защо, защо….много пъти защо? Стотици въпроси, на които отговори очевидно няма да бъдат дадени. Ние обаче ще продължаваме да питаме. Въпреки всичко и въпреки всички.
 
Херо беше наречен от меркантилни и лумпенизирани хора как ли не - „сребролюбец”, „страхливец”, „предател”, „псевдоспециалист”… Ние обаче познаваме добре качествата на треньора и човека Димитър Димитров от престоя му в Кюстендил и от дните му, прекарани в „Левски”. Той, смеем да твърдим, обича безпределно футбола и „Левски”. Защото знаем, че 24 часа в денонощието Херо е с любимата игра и с любимия отбор. Защото сме виждали сълзите в очите му, когато е споделял с обида, болка и тъга за незаслужената си раздяла с отбора, с който направи „златен дубъл”, с който буквално смаза на три пъти в рамките на един месец ЦСКА. Защото той многократно е доказал, че знае и умее.
 
Той отказа да поеме отбора на сърцето си. Направи го не защото се страхува или защото е ръководен от финансов интерес. Дадената от него пресконференция беше достатъчно показателна и пределно ясно обясни нещата. Дълбоко сме убедени, че това е акт на истински мъж, на професионалист и левскар до мозъка на костите си. Направи го, именно защото иска неговият „Левски” да бъде над всички, но не му го позволиха.
 
Ние продължаваме да питаме: Защо? Кому е нужно това?
 
Днес очевидно решенията в „Левски” се вземат от Тодор Батков и Георги Иванов. За първия сме изразили вече своето отношение. Колкото по-далеч от отбора, толкова по-добре. За съжаление, на този етап май не може да се случи… Ние обаче ще продължим да настояваме час по-скоро т.нар. собственик на АД-то да обяви най-после продажна цена на притежаваните от него акции и да се махне завинаги от тима.
 
Ето защо искаме да се обърнем към другия, към Георги Иванов.
 
Гонзо, ти си идол за хиляди левскари, ти неотменимо си завоювал през годините името ти да бъде символ на непримиримост, на дух и желание за победа, на безпределна отдаденост на каузата „Левски”!
Заради всичко това, заради любимия ни ”Левски”, призоваваме те да намерите общ език с Херо.
 
Вярваме, искрено се надяваме, че Вие, двата остри камъка, бихте могли да бъдете едно цяло. Нещо повече, вие сте длъжни да бъдете едно цяло и да помогнете на отбора в този толкова труден момент! Защото точно сега „Левски” има нужда от вас – обединени в мощен юмрук в името на идеята, в името на милионите левскари! Защото ”Левски” се обича много, много силно – като децата, за цял живот!

КОГО ПОДКРЕПЯШ? ГОНЗО ИЛИ ХЕРО? ГЛАСУВАЙ ТУК!