Борецът Стефан Григоров е спортист № 1 на Монтана за 2014 година. За четвърта поредна година състезателят на СК Слава печели класацията на община Монтана.
 
Общо 56 състезатели от 12 клуба бяха номинирани в анкетата. Своя глас дадоха журналисти, представители на спортните клубове и членовете на Комисията за децата, младежта, спорта и туризма към Общинския съвет в Монтана.
 
Най-много гласове в анкетата събра борецът Стефан Григоров, който е национален състезател за юноши до 20 години, кат. 55 кг., като освен това е включен и в мъжкия национален отбор, кат. 59 кг.
 
В Топ 10 на най-добрите спортисти на Монтана за 2014 г. Попаднаха Дейвид Димитров (борба), Здравка Танова и Цветелина Христова (джудо и самбо), Кристиян Георгиев (лека атлетика), Леонид Тодоров (джиу джицу и граплинг), Любомир Агонцев и Явор Генов (волейбол), Мирослав Антонов (футбол) и Стефка Николова (баскетбол).
 
За най-млад и перспективен състезател до 15 години бе определен борецът на Слава Ивелин Асенов. Негови подгласници са Стефан Каменов (футбол), Радост Маркова (джудо и самбо), Йоана Младенова (баскетбол), Ивелин Илиев (волейбол), Георги Найденов (лека атлетика).
 
Спортист №1 на Монтана за 2014 г. в приложно-техническите спортове е Румен Киров от Монтана Рейсинг тим. В класацията са включени още Румен Иванов, Ина Гител и Ани Стаменова (парашутизъм), Емил Минчев (раликрос) и Андрей Колев (рали и автокрос).
 
Състезателката по приложно колоездене Десислава Герговска е най-млад перспективен състезател в приложно техническите спортове. В класацията попаднаха още Румен Славчев, Иван Димитров, Ива Георгиева, Дияна Серафимова (всички са състезатели по приложно колоездене).
 
За особени заслуги за развитието на приложното колоездене в Монтана кметът Златко Живков награди с почетна значка на общината треньорките Светла Средкова и Илонка Йорданова.