Тръст "Синя България" отвърна на Тодор Батков, който заяви след Общото събрание на акционерите вчера, че сдружението на феновете не е имало представител, тъй като по същото време са били в парламента на среща с депутати. Както е известно, "Синя България" очаква 15% от акциите на Батков, който обеща на Васил Колев и компания да вкара техен представител в ръководството на клуба. Адвокатът обаче вчера постави условие на феновете - ще им даде акции, ако осигурят 1 милион лева за бюджета на "Левски". Очаква се следващата седмица оглавяваното от Васил Колев сдружение на феновете да даде пресконференция.

БЛИЦ публикува позицията на Тръст "Синя България":

Във връзка с изявленията на мажоритарния собственик на "Левски" Тодор Батков, че представители на тръстa не са присъствали на общото събрание на акционерите в сряда, 17 декември 2014 г., защото са били в парламента, УС се чувства длъжен да заяви следното:

Тръст „Синя България” не е имал представител на общото събрание на акционерите по две причини. Първата е, че събранието е обявено като закрито за външни лица, а към настоящия момент тръстът не е акционер и съответно се явява външно лице. Втората причина е, че тръстът не е получавал покана за участие в това събрание от ПФК "Левски".

Тръст „Синя България” до момента се е отзовавал и е отговарял на всяка една покана от ПФК "Левски" за съвместна работа, дискусия или действия, както ще го прави и за в бъдеще.

КОГО ПОДКРЕПЯШ? ГОНЗО ИЛИ ХЕРО? ГЛАСУВАЙ ТУК!