Димитър Димитров даде пресконференция, на която обясни защо не стана треньор на "Левски". Както е известно, в сряда окончателно бе изяснено, че двете страни няма да стигнат до договорка.

"На вчерашната среща беше само господин Батков, искаше да води лична среща с мен. Казах му доста неща, ако трябва да бъда честен, доста детайли и подробности. Разбра ме, попита ме дали е окончателно решението ми, казах му - да. Да, видях желание от страна на господин Батков да стана треньор. Самият факте, че ме попита няколко пътии - това ли е последното ти решение, показва, че имаше желание от негова страна."

"И аз съм озадачен защо моята селекция беше бламирана.
Добре - тежко финансово състояние, но пак ви казвам, ако лятото селекцията струваше два лева, то сега щеше да струва нула лева. До този момент никой не беше водил разговори с мен за играчите, които ще бъдат освобождавани. Това е меко казано некоректно и наля масло в огъня. И след факта, че аз не мога да направя нужната селекция разбрах, че явно съм ненужен на някой или преча. Тогава реших да ги улесня тези хора", добави бургазлията в актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

По думите ви оставаме с впечатление, че Георги Иванов не ви е искал на "Герена": "Не съм говорил с други хора (б.р. - има предвид Иво Тонев). Комуникацията ми с Георги бе изключително малка. Не исках да досаждам. Няколко пъти съм го търсил, не ми е вдигал телефона. От там нататък не съм го търсил, все пак човек си има достойнство. Ако аз съм спортно-технически директор, ще комуникирам с треньора по 40 пъти, ако ще и денонощно, но при мен нямаше такива работи. Вижте, не искам да обвинявам никого на този етап, най-малкото Батков."

На въпрос, дали фактът, че Георги Иванов е спортен директор, причина ли е да не пристигне на "Герена", Херо отговори: "Вижте, аз съм работил с него като треньор и футболист. Имал съм чисто човешки добри отношения. В мен остана обаче нотка съмнение - споменах два факта - случая Амари, селекцията, за освобождаването на хора. Комуникацията беше изключително трудна. Няма нищо лошо, може да иска да бъде треньор (б.р. - има предвид Георги Иванов). Но бяхме като че ли хора, които дърпат в различни посоки. Не усещах тази подкрепа."

"Доколкото разбрах "Левски" иска да прави селекция от 4-5 човека, а тези, които освобождават са 7-8. По какъв начин се балансира, освобождаваш седем-осем и взимаш четирима? Аз много пъти съм казвал, че дори и никой да не се освобождава трябва да се вземат минимум четирима-петима футболисти. Дълбочината в състава на "Левски" е изключително малка. Много пъти съм съжалявал Георги, като съм виждал как при контузии на някои е нямал вариативност. Той нямаше по никакъв начин как да промени ситуацията. Аз исках на определени зони нужните играчи. Аз смятах, че трябваше да се освободим от част от чужденците, които са по-скъпоплатени и в същото време показваха колебливи игри", каза още наставникът.

На въпрос, може ли да се каже, че Георги Иванов е причината да не дойде в "Левски", Димитър Димитров каза: "Не мога категорично да го кажа това нещо. Аз ви казах моите неща, върху които съм мислил, но най-добре Георги може да каже. Защо мислите, че дадох дума преди четири месеца, положих някакъв труд и да не искам да съм в "Левски". Няма логика. Аз когато казвах, стига спекулации, реших да не коментирам абсолютно нищо. Не съжалявам за нищо, бил съм максимално честен и коректен и съм искал да дойда и да помогна.

На въпрос, чувствате ли се излъган и предаден, Херо каза: "Малко силно казано е това. Ако трябва да бъда честен и коректен - да, имам доста съмнения, има проценти горчилка и обида.

На въпрос, би ли работил с Георги Иванов и иска ли сега да бъде в "Левски", Димитров отговори: "Вижте, личните човешки отношения с Георги Иванов в никакъв случай не са лоши. Мога да работя и с него, но трябва тотално да си променим отношенията и мисленето. Ако комуникацията ни бе по-различна, бях сигурен, че ще се върна по-рано."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ