Димитър Димитров дава пресконференция, на която обяснява защо не се стигна до назначаването му в "Левски".

"Аз няколко месеца мълчах поради една единствена причина, да не създавам излишно напрежение, както в отбора, така и извън него. Знаех, че думите ми ще се интерпретират по всякакъв начин. Беше ми изключително болно дали ще ставам или няма да ставам треньор.

През август бях поканен от Георги Иванов да стана треньор на "Левски". Помислих няколко дни и му казах, че като всеки един треньор моето желание е да имам възможност да направя нужната селекция и подготовка, за да може да нося отговорността пред всички. Съобразявах се да бъдат свободни агенти, да са с нужните заплати и започнах да работя по тези неща. Ако селекцията на "Левски" през лятото е струвала 2 лева, моята щеше да е струвала нула лева, образно го казвам това. С футболисти, които при всички положения, доста по-млади като години, с футболисти, които по мое мнение с по-добри качества и показатели, със заплати, повечето от които, щяха да са по-ниски от повечето нестоящи чужденци", започна Димитър Димитров в актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

"Ходих до Холандия, до Франция не можах да стигна. След връщането ми от Холандия усетих определена промяна, че няма как това да се случи. Аз водих разговори с мениджърите на бъдещите нови попълнения и бях готов със селекцията. Аз бях договорил с всички мениджъри, че "Левски" няма възможност да плати нито една стотинка. Усетих обаче, че нещата няма да се получат и поисках нов разговор с Гонзо. Отидох на мача с "Ботев" в Пловдив. Казах му, че мина месец и половина и мениджърите чакат. Той ми каза, че нещата са изключително тежки и договореностите, които сме имали, няма как да се получат. И засега нищо не може да каже, трябва да изчакам до 14-15 декември. В този период вече имах две предложения от чужбина", добави още Херо.

"След като видях през лятото, че за Мурсия можеше да се освободят 10 или 15 човека и да се привлекат още, а на мен не ми се даде възможност, усетих, че явно не съм желан в този клуб. На тази база прецених и взех своето решение. Когато няма единомислие и подкрепа, когато не му се дава възможност да извърши своите действия и виждания, смятам, че моето присъствие в този момент е безпредметно и няма да помогна на клуба.

Имаше няколко факта, които мен ме притесниха - усещах посланията, нямаше комуникацията и връзката. И накрая прецених, че като не мога да погледна хората в очите утре, въпреки че знаех, че ще обидя милиони левскари, не можех да взема това решение.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

15_1.jpg