Димитър Бербатов очаквано остана извън групата на Монако за дербито от осминафиналите за Купата на Франция срещу Олимпик (Лион). Сблъсъкът завърши с победа на "монегаските" с 5:4 след дузпи.

Както е известно, бившият български национал получи контузия в мача от Шампионската лига срещу Зенит (2:0). Бербатов все още се възстановява от мускулна травма в дясното бедро. Все още не е ясно колко време ще отсъства 33-годишният българин.

Срещу Лион в предни позиция като титуляри излязоха Валер Жермен и Бернардо Силва. Редовното време приключи 0:0, а в продълженията съперниците си размениха по един гол за 1:1.

В 4-ата минута на продълженията резервата на гостите Яник Ферейра Караско откри резултата след самостоятелен пробив. В 105-ата Александре Лаказет изравни за "хлапетата" след отличен пробив на Йоан Гуркюф, който изведе на празна врата. При дузпите играчите на Монако се оказаха по-точни и спечелиха с 5:4. Пропуски за Лион направиха Бакари Коне и Жордан Фери. За „монегаските” пък не вкара ветеранът Жереми Тулалан.

В друг четвъртфинал Лил и Бордо също стигнаха до лотарията на дузпите след 1:1 в редовното време и продълженията. Мариано откри за "жирондинците", но Михаел Фрай изравни. При наказателните удари играчите на Лил бяха по-точни и с 6:5 продължават напред.




Какво коментираха пред БЛИЦ Маргарита и Иван Бербатови – ТУК!