Стойчо Стоев е все по-упорито спряган за нов треньор на "Левски" след пропадналото завръщане на "Герена" на Димитър Димитров-Херо. БЛИЦ се свърза със Стоев, който говори по темата.

"И аз чух такива слухове и спекулации. Искам обаче да ме разберете правилно. Никой от ръководството на „Левски” не ме е търсил. Все още съм без работа. Ако някой ми се обади, ще говорим, но до момента няма нищо... Досега всичко изписано и изговорено по мой адрес и отнонсо евенутален интерес от „Герена” са само спекулации. Няма нищо конкретно. Каквото и да кажа, ще бъде изтълкувано погрешно. Няма смисъл и не искам никакви излишни спекулации по този въпрос", заяви Стоев пред БЛИЦ.

"Да, следя събитията в „Левски”, както и всичко, случващо се в българския футбол, но до там. Как да ви кажа, че има интерес към мен, след като нищо такова няма? Ако бъда честен, едва ли има треньор в България, който да откаже на някой от грандовете. „Левски” безспорно е един от двата най-големи клуба. Но не искам да говоря предварително. Ако има нещо конкретно, ще разберете, но до момента няма развитие по този въпрос. Симпатизирам на „сините”, но какво от това? Да, и аз съм изненадан от състоянието, в което се намира отбора. За клуб със 100-годишна история това е тъжно, феновете страдат от състоянието на любимия клуб, но това е положението. Пак ви казвам, никой от „Герена” не ме е търсил.”

Наши източници обаче разкриха, че Стоев е готов да застане начело на отбора. Поне това е заявил той в неофициални разговори. Георги Иванов няма желание да води повече "сините", тъй като позицията му на спортен директор го задоволява напълно. Едно е сигурно - януари месец "Левски" трябва да има нов треньор, и то още за старта на подготовката - на 7 януари.

Както е известно, Стоев нашумя през последната година начело на Лудогорец. Под негово ръководство отборът влезе групите на Лига Европа и достигна до 1/8-финал при първото си участие. В края на юли т.г. обаче той бе освободен заради незадоволителни резултати.

Стоев говори и по повод националния отбор. „Не зная дали аз въобще съм бил вариант за селекционерския пост. Да, имаше много спекулации около моето име, пишеха и казваха, че съм един от евентуалните кандидати, но нищо конкретно. Да си национален селекционер е чест и престиж за всеки българин. Никой обаче не ме е търсил. Всеки жадува участие на голям форум, но си има и обективни причини, затова трябва да бъдем реалисти. Пожелавам успех на Ивайло Петев, дано да се справи”, завърши Стойчо Стоев.
МИЛЕН ДИМИТРОВ
/БЛИЦ