Бившият футболист Стилиян Петров гостува в популярното шоу "Добри новини" по "Би Би Си". Стенли говори пред комика Ръсел Хауърд за битката му с левкемията и за победата над болестта, позволила му отново да играе футбол, макар на аматьорско ниво.
 
Стан, както е известен българинът на Острова, показа чувство за хумор, говорейки за сериозния проблем, с който се е справил.
 
"Добре съм, сега всичко е наред. Преживях тежки няколко години, но имаше и хубави моменти. Жена ми беше изцяло с мен и ми помагаше много. Сега и двамата се усмихваме като се сещаме през какво минахме. Аз се борих за живота си, а вариантите бяха само два - или да успея, или не.
 
Мисля, че това препятствие още веднъж доказа, че съм намерил половинката си в живота. Тя плачеше, когато бях контузен, празнуваше заедно с мен, когато вкарвах гол, а после премина с мен през всичко това", заяви Петров.
 
Той благодари и на футболните фенове за инициативата "19-а минута", в която заради номер 19, който българинът носеше, те ставаха и му даваха подкрепата си с аплодисменти. Стилиян разкри, че като малък се е страхувал от силен вятър, но тогава е преодолял страховете си с помощта на врачка от съседно село.

Българинът разказа за настоящето си на футболист аматьор в Лигата за над 35-годишни.
 
"Все пак остарявам... Сега плащам по три паунда, за да играя, а преди ми плащаха за това. Обожавам да играя футбол и сега получих шанса да го правя отново. Сега професионалният футбол е толкова напрегнат, така че все едно се върнах в младостта си. Чувствам се отново жив", заяви футболистът.
 
Петров обясни, че му предстоят още два цикъла на лечение като последният е през януари.
 
"След това ще съм свободен. Може би ще изчакам година и ще направя нещо. Какво ще бъде? Още не знам. В момента полагам изпитите си за треньор, но не знам дали искам да се занимавам с това. Има много стрес в тази професия", заяви българинът.