Тодор Батков обяви защо се провали завръщането на Димитър Димитров в "Левски". "По инициатива на Димитър Димитров имахме дълга среща с него, след събранието. Знаете, че Херо даде съгласие да поеме отбора след края на есенния дял. Положи много усилия - селекция, набеляза футболисти... Разговорът ни беше откровен. Имаше искрено желание от наша и от негова страна, но по някои принципни въпроси нямахме единомислие и в името на добрите ни отношения и приятелството се договорихме на този етап да не поема "Левски", съобщи Батков.

"Разминаванията бяха в една главна посока - броят на футболистите, които той иска да бъдат привлечени. Все пак знаете, че имаме финансови затруднения. Не мога да си позволя да освободим повече играчи от това, което е оптималното", продължи адвокатът.

Батков разкри, че е имало разминавания в концепциите на Гонзо и Херо - "Херо имаше известни разминавания с концепцията на Гонзо. Нека си останем приятели. Той си остава привърженик на "Левски". Животът продължава, искрено съжалявам", добави Батков.

"Димитър Димитров е голямо име. През 2000-ата положихме неистови усилия да го привлечем. И в условията на жестока конкуренция с Литекс и ЦСКА той изведе "Левски" до дубъл. Аз тогава нямах тежката дума. Тези, които управляваха "Левски" по това време постъпиха несправедливо с него. Той е винаги добре дошъл", добави Тодор Батков за Херо.

Още от изказването на Батков след проваленото завръщане на Димитър Димитров - ТУК!