Ивайло Петев е новият национален селекционер на България. Очаквано новината и назначението бе потвърдено днес след заседание на Изпълкома на БФС. Договорът на Петев с футболната централа е за 3 години и влиза в сила от 1 януари 2015 година.

"Благодаря на президента на БФС, както и на членовете на Изпълкома. Целта ни е да изградим наш стил, да играем по такъв начин, който да радва всички привърженици на футбола. Ще опитаме да измъкнем максимално брой точки от оставащите квалификации, а в най-близко бъдеще целта ни е да участваме на голям форум", бяха първите думи на Ивайло Петев пред журналистите.

На въпрос, ще се преследва ли класиране на европейското чрез настоящите квалификации или те вече са загубени, Петев отговори: "В клубовете, в които съм работил, целта винаги е била първо място. Имаме още шанс в тези квалификации, ще гледаме мач за мач и трябва да направим всичко възможно от всеки двубой да извлечем максимума."

На въпрос, на кои отбори е отказал, селекционерът заяви: "Няма да споменавам кои са отборите, имаше доста сериозни оферти. Предизвикателството е доста голямо, това е чест и достойнство за мен. Смятам, че съм избрал най-доброто, така че се хвърлям в дълбоката вода."