Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) не остави никакви шансове на победителя в Шампионската лига на КОНКАКАФ Крус Асул и го разби с 4:0 в 1/2-финален сблъсък от световното клубно първенство в Мароко. Това бе 21-а поредна победа за "кралския клуб" във всички турнири.

Още в 3-ата минута Кристиано Роналдо направи невероятен пропуск от непосредствена близост, пращайки топката в ръцете на вратаря Корона. „Кралският клуб” обаче материализира превъзходството си в 15-ата минута, когато Серхио Рамос надскочи всички след центриране на Тони Кроос от фаул и реализира първия гол в мача.

В 35-ата Дани Карвахал проби по дясното крило и центрира, а Карим Бензема бе оставен непокрит и вкара второ попадение във вратата на мексиканския тим, който можеше да намали изоставането си четири минути по-късно, когато получи дузпа след контакт между Рамос и Павоне. Торадо обаче не бе убедителен от бялата точка и ударът му бе спасен от Икер Касияс, който отрази и шут на Павоне три минути по-късно.

След почивката в 50-ата Гарет Бейл с глава направи преднината на „белия балет” класическа след асистенция на Кристиано Роналдо, който подаде и за четвъртия гол и последен гол в мача, реализиран я 72-ата минута от Иско, който преди това финтира няколко бранители на Крус Асул. До края на мача футболистите на Карло Анчелоти продължиха да доминират, но не отбелязаха повече попадение.

Така Реал (Мадрид) се класира за финала на турнира и чака съперника си от другия полуфинален сблъсък между носителя на Копа Либертадорес Сан Лоренсо и новозеландския Оукланд Сити, който за първи път в историята достига до тази фаза на надпреварата.

Крус Асул - Реал (Мадрид) 0:4
0:1 Серхио Рамос (15), 0:2 Карим Бензема (35), 0:3 Гарет Бейл (50), 0:4 Иско (72)
0.9CruzAsul.jpg