Боксовият мач в тежка категория между българина Кубрат Пулев и световния шампион в четири различни версии Владимир Кличко попадна в топ 10 на престижна класация в САЩ. Американският телевизионен гигант НВО обяви, че сблъсъкът в Хамбург на 15 ноември, когато Кобрата бе нокаутиран от Кличко още в петия рунд, е бил сред десетте най-атрактивни предавания на медията през годината, след като около 1 милион зрители са го гледали по платения канал.

Американската телевизия сключи договор с агенцията на Кличко “К2 Промоушънс” за излъчаването на срещата дни преди провеждането и отбелязва, че не е имала достатъчно време да я рекламират. Въпреки това обаче от HBO са доволни от постигнатите резултати.

За сравнение около два пъти повече българи гледаха пряко сблъсъка в Хамбург, след като от Нова тв разкриха, че са поставили собствен рекорд с 1,8 милиона зрители.

В Германия, където както Кличко е много популярен, а и Кобрата е познат с изявите си за немския тим „Зауерланд” пък 9,16 милиона зрители са наблюдавали сблъсъка по кьолнската телевизия RTL.

Следващият мач на Кличко е планиран за 25 април в Ню Йорк срещу американеца Брайънт Дженингс, но все още нищо не е обявено официално. Ако тази среща се състои, също ще бъде излъчена в ефира на HBO, а телевизията очаква доста по-голям интерес.