Ваня Джаферович направи така, че всички беройци да се гордеят с него. Капитанът на зелените сърца, един от най-сърцатите бивши футболисти на Берое и настоящ маркетинг мениджър на любимия си клуб спечели титлата „Последния Оцелял“ в предаването "Сървайвър: Камбоджа", което започна преди точно три месеца в ефира на bTV и завърши снощи. Джаферович получи 5 от 10-те гласове в журито и надделя над моряка Светлин Занев (събрал 3 гласа) и драматургът Димитър Касабов (с 2 гласа). Снощи БЛИЦ първи разкри, че Ваня ликува в риалитито с точно 5 гласа, което се потвърди на финала, в който Ваня напълно заслужено ликува и с кеф ще си харчи наградата от 100 000 лева.

Благодарение на подкрепата на всички беройци, за които Джаферович говореше по време на цялата игра, той получи и 26% от зрителския вот.

След 52 дни в Камбоджа, 73 изпитания и много силна стратегическа игра Ваня получи подкрепата на певецът Крум Сираков, еколожката Йорданка Николова-Йори, плувкинята Дамяна Матева, неврохирургът Емануил Манев и футболистът Светослав Бърканичков.

„Моята цел беше да бъда искрен със зрителите и да казвам на тях стратегията ми, дори когато се налагаше да правя непопулярни ходове в играта като подвеждане на конкурентите“, обясни на финала щастливият Джаферович.

________.jpg

Сред първите поздравили го бяха съпругата му Евгения, която е участник в "Сървайвър 3: Островите на перлите" и малката им принцеса Леа. Евгения и Ваня очакват и второ дете - момченце, което ще се появи на бял свят в началото на пролетта на следващата година.

На профила си във "Фейсбук" Джаферович продължава да получава честитки, като един от първите, които му се поклони бе синът на Илиан Илиев - Илиан-младши. Футболният талант на Черно море написа: "Ваня Джаферович, мачкай! Шампионе!".

Футболистите, треньорите и служителите на Берое засипаха добрия си шеф и най-вече приятел с честитки. Джаферович от сърце благодари на всички, които го подкрепяха и преживяваха с него трудните препятствия по пътя му към победата.
 
"Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха през този сезон на Survivor BG! Благодаря и на тези, които ме критикуваха, защото ме накараха да се замисля върху грешките, които направих през това време. Искам да благодаря специално на Крум, Йори и Емо. Радвам се, че ви познавам и че играхме заедно от самото начало. Искам да благодаря специално на Дамяна Матева. Бяхме в различни коалиции, но някакси винаги заедно. Искам да благодаря на Бърканичков, който реши че аз трябва да съм победител в този сезон. Ти си играч. Благодаря на всички други участници. Със всеки един от тях имам хубави моменти. Моята мечта винаги е била да остана "Последен Оцелял" в тази велика игра, чувствам се горд", написа Джаферович във "Фейсбук" преди минути.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ