Националките на България за "Фед Къп" Диа Евтимова и Елица Костова отпаднаха в първия кръг на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в зала в Анкара (Турция) с награден фонд 50 хиляди долара. 27-годишната Евтимова загуби от поставената под номер 3 представителка на домакините Чагла Буюкакчай с 1:6, 1:6. Костова допусна 11 пробива и претърпя поражение от втората в схемата Евгения Родина (Русия) със 7:6 (7), 4:6, 0:6. 24-годишната кърджалийка имаше сет преднина и пробив аванс при 4:3 във втората част, но загуби следващите девет гейма, а с това и мача.

Двете българки все пак заработиха по 1 точка за световната ранглиста и по 444 долара. Любопитното е, че по-късно тази вечер те ще бъдат съпернички в първия кръг на двойки. Евтимова и Сандра Клеменшиц (Австрия) ще срещнат Костова и Александра Корашвили (Украйна) в спор за място на четвъртфиналите.

Друга българка - Изабелла Шиникова, също участва в схемата при дуетите. Шиникова и представителката на домакините Мелис Сезер ще играят на старта срещу участващите с "уайлд кард" Анастасия Грималска (Италия) и Дилара Юрткуран (Турция).