Легендата на ЦСКА и националния отбор Димитър Пенев даде интервю за вестник „ШОУ”.
 
- Г-н Пенев, ще започнем разговора с ЦСКА, макар че има и друга гореща и актуална тема. Как ще коментирате словесните престрелки с Лудогорец?
- Ами каквото повикало, такова се обадило. Те ни атакуват, ние отговаряме. С тия престрелки, както им викате, обаче не става работата. Те са на хартия, ама хартията не може да те направи шампион. Трябва на терена да стреляш... Не виждате ли, че футболът ни като цяло върви надолу. Изпуснахме 20 години. Ей така. От световното в Щатите до днес.
- Къде се крият проблемите?
- А, те са много. Най-лошото е, че не се обръща внимание на младото поколение. То е забравено. Идват разни чужденци, поносят един, два сезона фланелката и си отиват. Ние им пляскаме и им се кланяме, а младите българчета ги забравяме. Все упрекваме държавата, но и клубовете трябва да се замислят. В БФС да вземат решение да се дава повече шанс на българите и по-малко на чужденците. Ей затова нямаме и национални отбори. Къде са звездите ни? След Бербатов, Стилиян и Мартин посочете ми една звезда. Няма ни една – само тъмно е.
- Обвиняват Лудогорец, че плащат на други отбори, че играят със съдиите?
- Тая работа е хем ненормална, хем и нормална... Навремето как беше и с ЦСКА, и с „Левски”. Май забравяме. Сега се повтарят тия неща. Нали знаете кой поръчва музиката?
- ЦСКА на път ли е да преодолее кризата?
- Томов се опитва, старае се. Но аз съм много благодарен на Манджуков най-вече. Той ни подаде ръка в трудния момент. С един или двама спонсори обаче не става. Трябват много пари, за да се вдигне ЦСКА и да се получи това, което беше преди години. В един и същи кръг се въртим. Дойде новото ръководство, обвинява старото. То оставило дългове. После – дойде ново ръководство и пак се търси вина в предишното... В момента има няколко клуба, където са добре с парите – „Лудогорец”, „Литекс” и още един, най-много два. Останалите трудно кретат. Ние обаче ще се опитаме да станеш шампиони. Имаме добър отбор, добър щаб. Чакат ни тежки мачове напролет и ако се играе честно, повтарят – честно, може и да вземем титлата. Стигат им на „Лудогорец” три поредни първи места.
- Преди да се захване с „Лудогорец”, Кирил Домусчиев бе в управата на ЦСКА. Защо тогава той напусна?
- Не знам. Не съм бил на разговорите му с шефовете. Тогава аз застанах на неговото място в клуба. Нещо не са се разбрали и той си тръгна. Така е преценил, така е направил.
- Другата гореща тема е БФС и Любослав Пенев. Мнението ви за скандала?
- Да ви попитам и аз нещо - Любо защо го наричате Чичовото?
- Не го наричаме Чичовото.
- Е, айде сега, така му викате. Той си има име – Любослав. Аз може да съм чичо, ама той не е Чичовото. Малко уважение да има все пак... Иначе за скандала – по мое време нямаше чак такива разправии. Говоря, когато им бях треньор на всички тях. Те всички са за мен еднакви. Да, караха се, джафкаха се, ама не и като сега. Такова чудо като сегашното не бях чувал и виждал. Попрекалиха. Вярвам обаче, че ще се оправят и един ден всичко ще мине и ще замине.  Вината за слабото представяне на националните отбор обаче е 50% във футболистите. Даже бих казал, че процентите са повече. Няма отговорност сред тях. Фланелката не им тежи. Или по-скоро – много им тежи. Забележете последния мач. Спомнете си положенията, спомнете си дузпата. Не може така – това е България. После Любо виновен, онзи виновен. А играчите какви са – невинни ли са?
- Не вземате страна по скандала?
- Защо да вземам. Казах ви – ще се сдобрят някой ден. Може да не е скоро, ама ще се сдобрят.