С нова писта за автомобилни състезания край Сливен ще може скоро да се похвали България, пише "Стандарт". Според изданието, пистата ще бъде за Формула 3, а не за Формула 1, както бе обявено преди години.
 
В търга е участвала само една фирма - родна газова компания, която вече е платила първата вноска за покупка на земята в местността Сливенски кър.
 
"Все още сделка няма, тъй като тече срокът за обжалване. В събота при мен ще дойде изпълнителният директор на фирмата и ще има пресконференция. Тогава ще научите за какво иде реч", каза за "Стандарт" кметът на Сливен Кольо Милев.
 
При всички случаи става въпрос за сериозна инвестиция. Освен пистата ще бъдат изградени и хотели, заведения и дори нова болница, твърдят запознати. По време на първия мандат на Йордан Лечков като кмет преди повече от 10 години се появиха чуждестранни кандидати за терена, върху който трябваше да се изгради пистата за Формула 1. В града пристигнаха холандски бизнесмени, запитвания имаше и от Германия. В крайна сметка обаче до сделка не се стигна.