Няма как да не ти потекат сълзите, след като си прочел какво изрече легендарният Христо Бонев: „Трябва да дават Локо (Пловдив) за пример, а сипят нечистотии за черно тото!”
 
После с невинен тон Зума добави: „Името на нашия Локомотив отново бе забъркано в спекулации и нечисти игри. И то без НИКАКВИ ОСНОВАНИЯ и доказателства.”
 
Прав сте, г-н Бонев. Доказателства няма. То това е проблемът. Има един огромен параван, зад който се чува шум – на пари ли, на фишове, на уговорки ли. Никой не знае.
 
Прав сте, г-н Бонев. Всички в Локомотив са невинни. Не до доказване на противното. Те са невинни. Локо е пример за честна и мъжка игра. На зрелищна, интересна, с много голове и положения. Спомнете си Марбея. Там бе апогеят на величието.  Там какви мачове имаше – за чудо и приказ. Те ще се разказват от поколения на поколения. Няма Гунди, няма Ицо, има „черно-бяла” епопея в Марбея, в Любимец и из някои други кътчета – по света и у нас.
 
Прав сте, г-н Бонев. Сега трябва всички да ви се извиним. Публично. Тия от МВР, вместо да ми организират някакви си акции, да свикат още утре  пресконференция. На нея да се наредят министърът на МВР, главният секретар на МВР, президентът на БФС, президентът на България и премиерът. Да станат прави и с ръка на сърцето да поднесат своите най-искрени извинения пред цяла България задето опетниха името на Локото.  
 
Как не ги е срам да привикват футболисти! На какво основание? Някак си вътрешно се питам – а защо не извикаха други играчи, ами точно тези. Ама отговорът е ясен – просто са написали на стотици листчета имената на всички състезатели от „А” група. После са ги поставили в една шапка и са теглили жребий. Така на случаен принцип са се паднали въпросните момчета. Чакайте, ще каже някой – ама те всички, дето ги разпитаха, са играли в Локо (Пд) и Любимец – Тъча, Фаула, Корнера, Фиша. Всички! Значи няма нищо случайно!?
 
Глупости на търкалета – случайно е! Случайно е и толкоз!
 
Разплакахте ни, г-н Бонев, разплакахте ни! И, бъдете сигурен, ще си вземем поука. И ще помолим МВР да ви се извини.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ