Динамо (Загреб) победи у дома Селтик с 4:3 в страхотно шоу за последния им мач от група „D” на Лига Европа. Българският национал Александър Тонев остана на резервната скамейка на гостите. С хеттрик за успеха на хърватския шампион се отличи Марко Пяца (14, 40, 50), а между неговите попадения се разписа и Марсело Брозович (48). Иначе гостите от Шотландия успяха да направят обрат в началото от 1:0 до 1:2 след попадения на Крис Комънс (23) и Стефан Шчепович (30, 82), който реализира и последния гол в мача.

В другата среща от групата Залцбург разби на свой терен Астра (Гюргево) с 5:1. Марсел Забитцер (9) вкара първия гол в мача, а след това по още две попадения за „биковете” добавиха Кевин Кампъл (34, 90+2) и Алан (46, 70). Почетното попадение за гостите от Румъния пък бе дело на Георге Флореску (51).

Още преди последния кръг всичко в групата бе ясно, но след резултатите от него Залцбург финишира първи без поражение и с 16 точки, а Селтик остана втори с 8 точки и също продължава към 1/16-финалите на турнира. Динамо (Загреб) завърши трети с 6 точки, а Астра е на последната позиция с 4 точки.