Бившият собственик на Локомотив (Пловдив) Константин Динев заяви пред БЛИЦ, че е абсолютно чист и не се плаши от нищо. Името на бизнесмена постоянно е замесвано с горещата тема за "черното тото", а както е известно, в момента тече мащабна акция. Динев обясни, че е съвпадение, че на разпити са привиквани почти всички футболисти, играли в Локо (Пд) по време на неговото управление.

- Г-н Динев, къде ви откриваме?
- В София съм. Престанете да пишете глупости за мен. Искам хората да знаят, че няма нищо вярно в информациите, че ме издирват и ще ме разпитват.

- Никой ли не ви е търсил?
- Да, никой. Не съм викан. За какво да ме викат?

- Защото разпитват само ваши футболисти. Мартин Камбуров е сред тях, Тунчев, Котев, Йордан Тодоров...
- И какво от това? Те викат футболисти от цялата страна. Съвпадение е, че разпитват тези, които са играли в Локомотив (Пловдив) по мое време.

- Притеснявате ли се за нещо?
- Изобщо не се притеснявам. Аз съм абсолютно чист. Подкрепям тази инциатива и бих подкрепил всяко действие на следствието. Нека бъде разкрита тайната, да се знае всичко, а не само да си измисляте и да свързвате името ми в тази тема.

- Чухте ли се с Камбуров или някой друг футболист?
- Не, и няма за какво да разговарям с някой от тях. Пак ви казвам - абсолютно чист съм и не се притеснявам от нищо, най-малкото да се укривам.

- Ако разследващите ви потърсят, ще се отзовете ли?
- Разбира се. Искам да се разплетат тези неща веднъж завинаги. И да се знае кой е крив, кой е прав. Надявам се по-скоро да се случат тези неща. Щом са предприети такива действия, явно полицията има нещо... знаят някои неща и работят по разплитането. Аз съм категоричен - не попадам в тези неща и престанете да ме свързвате с "черното тото".
ПЛАМЕН ВАНЕВ/БЛИЦ