"Нямам абсолютно никакво желание да работя под каквато и да е форма в Добруджа след 31 декември", заяви в интервю за радио „Добруджа" Светослав Тодоров.

"От 1 януари всички мои взаимоотношения с Добруджа приключват. Не искам да водя разговори с хора от ръководството", категоричен е младият специалист.

Той благодари за пореден път на Община Добрич за огромната подкрепа и помощ, която оказва на футбола. На срещата при кмета Детелина Николова днес Тоди показа документ, че вчера и днес ръководството на Добруджа му е превело 10 минимални работни заплати, които той не иска да вземе и ги предоставя на футболистите.

"Момчетата са хората, които защитаваха цветовете и името на Добруджа, затова тези пари ще ги разпределя между тях", призна Тодоров.

Всички футболисти също ще напуснат, няма нито един от първия отбор, който ще остане, декларираха самите играчи, които месеци наред изразяваха категоричната си позиция, че са твърдо зад Тоди и държат за промяна в ръководството на клуба, основно отстраняването на Светослав Петров, което обаче така и не се случи.

Част от играчите на Добруджа вече имат предложения да продължат кариерата си в други отбори. "На футболистите съм казал да мислят. Имат глави на раменете и да решават сами за себе си и своето бъдеще, но ще кажа, че има голям интерес от други отбори към някои от момчетата. Дано намерят това което заслужават, защото тук те не получиха уважение, даже станаха свидетели на грозни картини на последните два мача", каза треньорът, който дори не се чувства обиден.

"За мен винаги е било важно да има развитие за играчите и да знаят какво точно са научили от съответния треньор, а футболното общество нека си прави заключенията. Атанас Илиев не съм го предложил на Литекс - нещо, което бе споменато по време на мача Литекс и Славия, не знам защо се спекулира с моето име. Затова искам да го успокоя момчето, че няма такова нещо, въпреки че новината е добра, но не е истина", каза Светло Тодоров.

"Съжалявам единствено, че няма да мога да продължа да работя с тези момчета. Създадохме прекрасни съвместни взаимоотношения, а сега, както казва един от футболистите, се разбива едно семейство. Това е футболът, за жалост", допълни треньорът.

Той все още не желае да коментира как и къде ще продължи кариерата му, твърдейки, че няма нищо конкретно като предложение на този етап - "След Нова година ще стане ясно къде ще продължа, сега няма нищо официално."