Легендарният американски тенисист Пийт Сампрас очаква още по-големи успехи за Григор Димитров през следващата 2015 година.

Един от най-великите тенисисти в историята смята, че триото Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал ще продължи да доминира, но в същото време очаква Гришо да направи голяма крачка към тях.

"Новак е очевидният избор за номер едно, Роджър е мотивиран да го измести, а Рафа, стига да е здрав, ще се намеси в техния стар и познат микс. Колкото и да остаряват тези момчета, те ще продължат и през следващата година да стигат напред и да печелят турнири. Но ако има едно име, което може да направи голямата крачка към тях, това е Григор Димтиров. Определено българинът е човекът, който трябва да се следи отблизо", сподели Сампрас.

"Той вече показва знаците, но има върху какво да поработи. Според мен, все още му трябва да се научи как да печели мачовете си, но огромният му талант е налице. Не може да му се отрече това", допълва американецът.

"И все пак, тези три момчета, които и сега са на върха, ще продължат да са доминантите. Годината ще е интересна, но те тримата ще бъдат на челните позиции в края ѝ", завърши великият Сампрас.