Нов впечатляващ обрат и победа след тайбрек постигна шампионът на България Марек Юнион-Ивкони. Дупничани се наложиха с 3:2 гейма (24:26, 20:25, 25:22, 25:19, 15:10) над Арда в Кърджали в среща от 8-ия кръг на Суперлигата, след като губеха с 0:2 и 16:20 в решителния трети сет.

Момчетата на Найден Найденов обаче не само че стигнаха до 2:2, но и смачкаха съперника в петия гейм след 15:10 точки. Много силна среща записа 19-годишният юноша на Марек Михаил Цветанов. Младокът, подобно срещу КАИ Теруел в Шампионската лига (3:2) през миналата седмица, спомогна сериозно в атака, за да се поздравят гостите с успеха.

Не можем да не отбележим, че от началото на сезона Марек е играл шест мача с тайбрек и всички е спечелил. В тази любопитна статистика влиза и гостуването в Испания на 4 декември.

Благодарение на успеха Марек вече има 16 точки и е четвърти. Арда е с актив от 11, заемайки шестата позиция. Лидер в класирането е Добруджа с 21. Интересното е, че дупничани и добричлии са с еднакви показатели - с по 7 победи и 1 загуба. Но както вече стана ясно, пет успеха на шампиона дойдоха с тайбрек, където се присъждат по две точки за победителя. Поражението на водача в подреждането е именно от Марек, в мач с пет гейма.