Мечтата на всеки футболист е да играе на легендарните футболни стадиони по света. Крилото на Лудогорец вече вкара гол на „Анфилд“ през този сезон, а сега му предстои гостуване на „Сантяго Бернабеу“, където българският шампион гостува на Реал (Мадрид) в мач от Шампионската лига. Голмайсторът на тима от Разград през този сезон даде интервю за испанската агенция „ЕФЕ“ преди утрешния двубой.

- Преди да преминеш в Лудогорец имаше известни проблеми с представянето си. Трудно намираше място в Селта и се наложи да отидеш в Португалия. Как си го обясняваш?
- Всичко беше прекрасно в Селта. Това беше моят град. Винаги съм искал да играя за отбора. Бях много щастлив, но след класирането в Примера дивисион не получих шансове за изява. Затова се наложи да отида в Бейра Мар, където ми потръгна.

- Ти беше един от обещаващите играчи на Селта. Какво се случи?
- В началото всичко беше добре, но след това стана смяна на треньора. От титуляр се превърнах в резерва, а след това въобще не играех. Такива неща се случват във футбола. Понякога просто твоите качества не отговарят на налагания от треньора стил и се налага да напуснеш. За щастие аз успях отново да се върна в силна форма.
 
- Това ли е най-добрият сезон в кариерата ти?
- Мисля, че да. За шест месеца от началото на сезона имам девет гола и девет асистенции. Много съм щастлив от представянето си. Освен това играя в Шампионската лига, където вече имам две попадения.
 
- Какъв е животът ти в България извън футбола?
- Много е трудно. Там където живея няма какво да правя извън футболните ми задължения. По цял ден прекарвам в гледане на мачове и на филми. Така ми минава времето. В началото всичко беше ужасно. Футболът беше различен, не говорех езика. Добре, че дойдоха испански треньори. След шест месеца обаче нещата се наредиха на местата си. Започнах да играя, да бележа голове и да се развивам.

- Защо се затваряш вкъщи? Заради времето, хората или града?
- Градът е малък и има три места, където можеш да отидеш. Това бързо ти доскучава. В един момент само гледаш филми и понякога ходиш на разходка в парка с приятелката си.

- Какво ти предложи Лудогорец, което другите отбори не успяха?
- Дойдох в този клуб, за да играя в Европа и в Шампионската лига. Беше трудно, но не и невъзможно. През миналия сезон играх в Лига Европа, а сега и в Шампионската лига. Спечелих и трофеи.
 
- Какво бъдеще има Лудогорец?
- Клубът инвестира в стадиона си, за да играе европейските си мачове в своя град. Това е важна стъпка. Още повече, че пътуването за домакински мач до София понякога допълнително ни натоварва. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев инвестира добре парите си в качествени играчи, които не струват много, но вършат прекрасна работа. В съблекалнята има добра атмосфера и затова нещата вървят чудесно.
 
- Вече вкара на „Анфилд“, ще успееш ли да го направиш и на „Бернабеу“?
- Надявам се, но ще е много трудно. Знаем потенциала на Реал (Мадрид). Това е отбор, срещу който трудно се бележат голове. Искаме да се представим добре, а ако успеем да измъкнем някакъв положителен резултат – още по-добре.
 
- Класиране за Лига Европа ли е целта ви на „Бернабеу“?
- Ако ни предложат класиране за Лига Европа, сигурно веднага ще приемем, но докато има и малък шанс да продължим напред в Шампионската лига, ще се борим докрай. Всичко е възможно. Ще се бием до край на „Бернабеу“. Съперникът не играе за нищо и това може да се окаже нашият коз.

- Представяхте ли си в Лудогорец, че в последния кръг на груповата фаза ще има за какво да се борите?
- Ние знаем силните си страни. Защитаваме се добре, ако владеем топката може да направим опасни атаки. Знаем, че ако играем силно, може да поднесем неприятна изненада на съперниците си. В четири от петте си мача се представихме много силно. Само в Базел се провалихме. Доказахме, че заслужаваме мястото си в Шампионската лига.

- Има ли играч на Реал (Мадрид), който можеш да отличиш освен Кристиано Роналдо?
- В клуба има 23 играчи от суперкласа. Трудно е да избера само един. Кристиано Роналдо наистина може да направи разликата в един мач, но останалите също са от световна класа. Който и да играе срещу нас, ще ни бъде много трудно.

- Говорите ли в България за „Златната топка?
- Не. За нас няма толкова голямо значение, колкото е в Испания. Все пак за трофея се борят Кристиано Роналдо и Лионел Меси.
 
- А твоите предпочитания какви са?
- Предпочитам Меси пред Роналдо, играта му ми харесва повече.
 
- Чувстваш ли се оценен в Лудогорец? Какви са амбициите ти?
- Когато дойдох в клуба, знаех, че целта е да печелил титли и да играем силно в Европа. Справяме се отлично и се надявам да продължим така. Не мисля за бъдещето. Сега искам да направим силен мач на „Бернабеу“. Не всеки ден човек има шанс да играе на този стадион.
 
- Това ли е най-добрата сцена за един футболист да се докаже пред света?
- Да. Това определено е мястото, на което трябва да докажеш колко струваш. Надявам се, че Лудогорец няма да се посрами и ще направи добър мач.
 
Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!