Димитър Бербатов се къпе в медийни лаври на Лазурния бряг, след като донесе с два гола победата на Монако с 2:0 в гостуването срещу Тулуза. Българският нападател обира суперлативите в пресата и ефира.

"Подписът на Бербатов", коментира тв каналът RTL и подчертава в репортажа от двубоя, че голмайсторът се "възражда". "Димитър вкарва, Монако печели три ценни точки в състезанието за европейските турнири", твърди агенцията "Франс Тв Спорт". "Бербатов - спасителят на Монако", гласи обобщението на сайта "Спортс".

В материала се отбелязва, че българинът прави "рестарт" на формата си в най-подходящия за отбора си момент. А заглавието е красноречиво: "Мерси, Бербатов!". Вестник "Нис Матен" пише: "Нападателят отново играе главна роля. Той е новият лидер на Монако и от представянето му в атака зависи цялата игра на отбора."

През седмицата Бербатов вкара веднъж за победата с 2:0 над Ланс, а в петъчната вечер срещу Тулуза отбеляза попадения №4 и №5 в първенството за сезона. Той откри в 45-ата минута, в 77-ата реализира дузпа, в края бе сменен, получи и жълт картон. "Много важна победа, ще ни даде увереност за идващия мач срещу Зенит в Шампионската лига", коментира той.