„Левски” попиля преди дни Монтана с 4:0 в реванша за Купата на България и някои фенове полетяха във висините. За тях кризата изведнъж свърши и светлите дни отново се върнаха на „Герена”. Точно на Никулден, точно край морето обаче „сините” пиха една мастика за изтрезняване от именника Никола Спасов-Мастиката.
 
И въпреки всичко – надеждите на „Левски” са живи. А докато са живи, ще има и живец в отбора. Гонзо и компания може да нямат никакъв шанс за титлата, но продължават в борбата за купата. Нищо не се знае напролет – току-виж през зимната пауза финансовата мъгла на „Герена” се вдигнала. Ако отборът се закрепи, ако Херо дойде, ако парите се появят, „сините” наистина ще имат реални мечти да завършат сезона с купа.
 
Само да не се повторят събитията от миналата година, които до момента са огледални като тези от настоящия сезон. Тогава „Левски” отново посрещна Нова година като участник в турнира за купата. Тогава пак държавният трофей бе единствената надежда за тима, но в крайна сметка навръх юбилея вместо купи имаше само калъфки. Дано не е така. Дано освен мастиката се появи и сламката. Ама не тази, от която се пие от питието, а спасителната...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ