Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова попадна в челната тройка на престижната класация на WTA (Женска тенис асоциация) за "Хотшот на годината".

Българката е на трето място в подреждането, изпреварвайки румънката Симона Халеп и сръбкинята Ана Иванович, които заемат съответно четвърта и пета позиция.

Позициите в класацията се определят от броя на хората, изгледали съответното изпълнение на официалния сайт на WTA, който в следващите дни ще публикува и кои тенисистки заемат първите две позиции в подреждането.

Пиронкова влиза в класацията с удар от форхенд при успех над чехкинята Петра Квитова с 6:4, 6:3 на турнира в Сидни в началото на тази година.

"Намирам се на 100 места под Петра в световната ранглиста, но не смятам, че №108 е реалната ми позиция. Най-доброто ми класиране засега е №31 и съм на тура от доста време. Играла съм срещу много от големите имена и на няколко пъти съм ги побеждавала. Мисля, че това е причината, поради която се справих добре днес", коментира тогава Пиронкова след успеха си над Квитова. Ден по-късно българската триумфира с титлата от надпреварата, побеждавайки германката Анджелик Кербер с 6:4, 6:4 на финала.

Ударът на Пиронкова, отредил и трето място в класацията: