Българската федерация по мотоциклетизъм бе шокирана от решението, че остава без лицензи за Световни и Европейски шампионати през 2015 година.

Родните пилоти по мотоциклетизъм на писта и супермото няма да имат възможността от догодина да представят България на международни състезания. На няколко пъти през последните месеци шефът на БФМ Богдан Николов и председателят на Гран При България Румен Петков алармираха за предстоящия проблем и сега страната ни е пред угрозата в малкото време до началото на новия сезон да няма пилоти с международни лицензи. Само България до момента не е платила вноските си по таксите за лицензи за догодина в Международната федерация по мотоциклетизъм. Всичко това се случва навръх 90-ия юбилей на централата. (Българска федерация по мотоциклетизъм е основана през 1924 г.). От близки до нас федерации вече са започнали да проучват възможността да вземат някои от талантите ни и да карат под техен флаг.

"Положението е повече от трагично! От образцова федерация в целия свят да стигнем дъното. Все още не можем да съвземем от управлението на Пламен Орешарски и министър Мариана Георгиева. Техните лъжи и обещания доведоха до липсата на лицензи. Толкова години труд, трасета, успехи и да сме в това състояние. Дано това правителство начело с Бойко Борисов и министър Красен Кралев да ни помогнат и да прояват държавническо мислене, защото с всеки изминал ден става по-зле. Съвсем сериозно казвам, че съм на път да затворя всичко и приключваме”, отчаян е председателят на родната федерация Богдан Николов.

Ежедневно във федерацията по мотоциклетизъм се получават десетки обаждания от различни наши състезатели, треньори и деятели, които задават въпросът дали ще го има мотоциклетизма и догодина. За съжаление към днешна дата отговорът на този въпрос е отрицателен.