Ямбол постигна втората си победа от началото на сезона в НБЛ, надигравайки като гост Рилски спортист с 91:84. Така възпитаниците на Юлиян Радионов сложиха край на серията си от две последователни поражения и имат актив от 2-7, докато Рилецо е с 4-3.

Ямбол взе инициативата в мача след равностойно начало и дръпна с 10:6, преди Рилски да се вдигне и да поведе - 12:13 след силни изяви на Върнън Тейлър. В оставащите три минути обаче инициативата бе изцяло за гостите, които поведоха с 22:17 след една част.

Втората част започна ударно за ямболии, които дръпнаха напред в резултата, благодарение на серия от 13-2 за 35:19. До почивката те удържаха лидерството и се оттеглиха с аванс от 46:33 след 20 изиграни минути.

През третата част нямаше особена промяна в случващото се в "Арена Самоков" - момчетата на Юли Радионов пазеха умело преднината си и след 30 минути тя бе 70:59.

Рилецо очаквано се вдигна на финален щурм в заключителната четвърт и постепенно навакса почти половината си изоставане, за да се стигне до 80:74 пет минути преди края. Самоковци се доближиха на 4 точки - 83:79 след агресивна защита, но точно тогава Джулиън Норфлийт пропусна две последователни отворени стрелби от тройката, след което Говедаров вкара на три пъти от наказателната линия за 86:79 по-малко от минута преди сирената, а в крайна сметка гостите спечелиха с след драматични финални секунди.

Американецът Карън Джонсън изигра отличен мач с 23 точки и 7 борби, докато Тони Бърнас добави 21 точки, 11 борби и 5 асистенции.

За Рилски Върнън Тейлър вкара 16 точки, а Златин Георгиев и Йордан Бозов добавиха по 10.