Починалият на 73-годишна възраст Георги Янакиев е загубил битката с рака. Това разкриха пред БЛИЦ източниците ни от автомобилните среди, които са шокирани от трагичната вест за кончината на легендата на автомобилизма. До последно Янакиев беше Председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА). Преди това оглавяваше и Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

Преди малко повече от година Янакиев узнал неприятната вест, че трябва да започне битка с коварната болест. Установено било, че има рак на белите дробове. Веднага стартирали химиотерапиите.

Въпреки заболяването, Янакиев до последно беше по трасетата на ралитата у нас. "Той не можеше без състезанията. Винаги помагаше с каквото може, даваше ценни съвети при организациите на ралитата", коментираха пред БЛИЦ от автомобилните среди.

Само преди две седмици Янакиев беше специален гост на финалното състезание от автомобилния шампионат V1 Challenge Bulgaria. Надпреварата се проведе на паркинга на столичен мол, като легендата както по традиция демонстрирал чувството си за хумор. Личало обаче, че битката с коварната болест го стопява. Янакиев бил доста отслабнал и не изглеждал така жизнен както преди.

Агенция БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и всички близки и приятели на Георги Янакиев!