ЦСКА спечели само точка от тежкото гостуване на Марек в Дупница - 0:0. Избраниците на Стойчо Младенов бяха по-дейни през цялото време, но гол във вратата на Емил Михайлов така и не падна. Серджиу Буш пропусна няколко положения, удари греда, а за капак бразилецът Жуан Фелипе не можа да се разпише от дузпа в 75-ата минута.

Домакините, водени от Тенчо Тенев, се противопоставиха успешно на класния противник. И неслучайно. Още в дните преди срещата БЛИЦ разкри, че дупничани ще бъдат щедро възнаградени от конкурента на ЦСКА за титлата - Лудогорец. И след като Марек изкопчи точка от "червените", сега си чака обещаната премия.

Тежкият и подгизнал терен затрудни и двата състава, а до чисти голови ситуации пред Якуб Дивиш не се стигна. Пред Емил Михайлов имаше далеч по-напечени ситуации. Стражът на домакините обаче се справи, а донякъде и късметът беше на негова страна. Гол не падна и в крайна сметка ЦСКА прибави само точка към актива си. "Армейците" са на върха с 38, а Лудогорец има 32 и мач по-малко. От 15:30 часа днес разградчани приемат Локомотив (София) и имат шанс да съкратят дистанцията.

В състава за гостуването в Дупница Стойчо Младенов направи две промени в сравнение дербито с Лудогорец (1:1). Мястото на наказания Маркиньос зае Борис Галчев, който си партнира в центъра на терена със Стивън Сънди. Започналият срещу разградчани Антон Карачанаков пък днес беше оставен на пейката за сметка на Луис Соарес. Хърватският защитник Тончи Кукоч пък беше извън сметките на Младенов заради контузия.

"Армейците" започнаха по-активно. В началото изобилстваха центриранията в наказателното поле на Марек, но до сериозно положение пред Емил Михайлов не се стигна. Чак в 32-ата минута ЦСКА имаше реален шанс да открие. Грешка в защитата на домакините позволи на Луис Соарес да подаде на Буш в наказателното поле, румънецът обаче не можа да стреля по най-добрия начин и прати топката покрай лявата греда на вратата. Малко преди почивката диагоналният изстрел на Буш беше спасен от Михайлов.

В 54-ата минута отново Буш пропусна. Венцислав Василев центрира отляво, топката се озова на далечната греда при непокрития румънец, който обаче я прати право в напречната греда на вратата на Марек и нулевото равенство се запази. Стойчо Младенов потърси промяната, включвайки Орелиен Жоаким на мястото на Борис Галчев. По-късно специалистът се довери и на Неманя Милисавлевич, който замени Луис Соарес. В тези минути "червените" правеха отчаяни опити да отбележат. С изстрели отдалеч на Жуан Фелипе и Буш обаче домакините не бяха затруднени.

___________________.jpg

В 74-ата минута ЦСКА получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Мартин Димитров след центриране на Жуан Фелипе. С изпълнението се нагърби Фелипе, който стреля покрай лявата греда и лиши гостите от откриване на резултата.

След това "армейците" изразиха претенции за нови дузпи след падания на Буш и Милисавлевич, но този път Александър Костадинов не посочи бялата точка. При ситуацията със сърбина в 83-ата минута съдията можеше и да даде 11-метров наказателен удар след острото влизане на Денис Пидев в краката на Милисавлевич.

До края на двубоя "червните" притиснаха Марек в собствената му половина, но рядко застрашаваха Емил Михайлов. В 89-ата минута Тони Силва подаде към Буш, който от трудна ситуация отправи удар, който беше блокиран от Борислав Николов.

В даденото от 5-минутно добавено време футобл почти не се игра, тъй като футболистите на Марек наблегнаха на лежането и с нетърпение очакваха последния съдийски сигнал. След него се поздравиха с точката и вече имат 13 в актива, заемайки предпоследното 11-о място в "А" група.

Мачът по минути - ТУК!


МАРЕК - ЦСКА 0:0


МАРЕК: 1.Емил Михайлов, 13.Борислав Николов, 3.Емил Виячки, 14.Милен Лахчев jalt.jpg, 16.Денис Пидев, 19.Димитър Андонов, 20.Димитър Илиев, 7.Марио Близнаков jalt.jpg (64 smqna.jpg 15.Петър Тончев (90 smqna.jpg 5.Николай Николов), 25.Еньо Кръстовчев, 8.Мартин Димитров, 11.Крум Бибишков jalt.jpg (79 smqna.jpg 17.Кристиян Петков)
Резерви: 12.Веселин Цветковски, 2.Ангел Йошев, 5.Николай Николов, 18.Златко Бонев, 15.Петър Тончев, 17.Кристиян Петков, 9.Росен Йорданов
Треньор: Тенчо Тенев


ЦСКА:
ЦСКА: 33.Якуб Дивиш, 19.Апостол Попов (78 smqna.jpg 71.Антон Карачанаков), 3.Александър Тунчев, 48.Марин Оршулич jalt.jpg, 21.Венцислав Василев jalt.jpg, 4.Стивън Сънди, 8.Борис Галчев (55 smqna.jpg 13.Орелиен Жоаким), 7.Тони Силва, 70.Жуан Фелипе, 20.Луис Соарес (68 smqna.jpg 11.Неманя Милисавлевич), 17.Серджиу Буш
Резерви: 99.Стоян Колев, 31.Кристиан Супусепа, 34.Денис Причиненко, 22.Еденилсон Бергонси, 71.Антон Карачанаков, 11.Неманя Милисавлиевич, 13.Орелиен Жоаким
Треньор: Стойчо Младенов



Дупница, стадион "Бончук"
Съдия: Александър Костадинов
Жълти картони: Крум Бибишков, Марио Близнаков, Mилен Лахчев (Марек); Венцислав Василев, Марин Оршулич (ЦСКА)

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите