Новият министър на спорта Красен Кралев коментира случилото се във футбола в последните дни и по-специално скандала между четвъртите в света. "Не съм се намесил, защото този скандал подкрепя моята теза. Ако не се върнем към корените, към основата и към децата нищо добро не ни чака. Виждате, че който и да дойде като треньор, изпълкомите се сменят постоянно - резултатите са едни и същи. Значи нещо е сбъркано някъде", каза Кралев пред БНТ.

"През 1994 и 1998-ма година в националния отбор играеха футболисти, които бяха титуляри във водещи отбори по света. Сега какво имаме - титулярите ни са резерви във втородивизионни отбори на второразредни първенства. Аз не виждам защо се създават чак такива очаквания към националния отбор, който е съставен от посредствени футболисти", добави Кралев.

Министърът съвсем логично, както и други негови колеги, заяви, че ще се обърне внимание на децата и подрастващите: "Ще го направим като вкараме в училищата професионални треньори. Както са го направили в други държави - като Холандия например, Белгия, Австрия, Швейцария. Имам разговори с клубовете и федерациите, с БФС, с художествената гимнастика, всички са готови да отделят специалисти и да ги обучат, за да провеждат интересни занимания за децата. Когато насърчим клубовете, които развиват детско-юношески спорт, тогава самите те ще искат да го развиват. Ще следим по места и региони как се работи. Пари ще взимат тези клубове, които наистина развиват спорт, а не треньорите да събират такси от родителите, да хвърлят по една топка на децата и дотук."