Националният отбор на България по хандбал при жените допусна две загуби в контролните срещи, които се играха в Гърция срещу националния тим на домакините. Първата среща в град Лехово завърши при резултат 32:23, като националките ни до 40-та минута играеха гол за гол. В последните минути допуснаха няколко гола и двубоят завърши с аванс от 9 попадания за домакинките. Във втората среща, която се състоя в спортен комплекс Аминтео, водените от Десислава Илиева националки претърпяха второ поражение - този път с 25:26 в изключително равностойна среща. В двете проверки играха предимно млади хандбалистки, които са бъдещото на женския национален отбор. Сред тях се отличиха Роксана Радева от ХК Свиленград, Лидия Ковачева, Силвия Атанасова и Боговеста Йосифова и трите от ХК Бъки - Габрово.

Гръцките специалисти по хандбал, които изгледаха двата мача дадоха високи оценки за представянето на българките и според тях отборът има добра основа за успехи на международно ниво. Националките ни се завърнаха късно снощи след дългото пътуване.

Този уикенд предстои 9-ият кръг от Държавното първенство при мъжете и жените. Спартак Варна, който няма загуба от началото на шампионата, ще гони гол №300 в мъжкото направление в двубой срещи последния в класирането Интер-Академик. „Соколите” са вкарали 262 гола до момента и имат реален шанс да увеличат головата си разлика с още 38 попадения. Гостите от Благоевград имат най-слабата защита, като до момента са допуснали 258 гола.

Ето и програмата за 9-ия кръг, мъже

29 ноември (събота)
12.30 часа, Спартак Вн - Интер-Академик
14.00 часа, Добруджа - НСА
14.30 часа, Локомотив Вн - Левски (гр. Левски)
30 ноември (неделя)
15.00 часа, Фрегата Бургас - Осъм Ловеч

9-и кръг, жени
29 ноември (събота)
14.00 часа, Бъки Габрово - Свиленград ПУ
14.00 часа, Шумен 98 - Поморие