Сериозна премия ще получи отборът Марек, ако успее да спре шампионския марш на лидера в "А" група ЦСКА, научи БЛИЦ. Срещата от 17-ия кръг на "А" група е в неделя от 13:15 часа на стадион "Бончук".

В Дупница вече няколко дни се говори, че съперник на "армейците" има готовност да мотивира солидно футболистите. Титулярите на Тенчо Тенев ще излязат на терена с мисълта за по 6 хиляди лева на човек. Това е сумата, която ще приберат 11-ите на терена от първата минута, ако спечелят. За резервите предвидените пари са по-малко.

Минимумът, който пък е бил обещан, е по две заплати. Т.е. да бъде покрито задължението на ръководството към всички състезатели към този момент. Резултатът обаче в този случай трябва да бъде равен.

Както е известно, Марек вече се противопостави на един от родните грандове - "Левски". Мачът, който се игра на 4 октомври отново на "Бончук", завърши при 1:1. Според мълвата в града играчите са получили хубав бонус за ремито.

"Армейците" пък размазаха завърналия се в елита тим с 5:0 в първата среща между двата отбора този сезон. Последната и единствена загуба на ЦСКА в шампионата бе на 16 август, когато отстъпи с 0:2 на Лудогорец.