Тотнъм победи Партизан с 1:0 в мач от Група "С" на Лига Европа и си осигури предсрочно класиране за следващата фаза на турнира.
"Шпорите" вече са недостижими на първите две места заедно с Бешикташ, а сръбският гранд и гърците от Астерас отпадат. Единственото попадение на "Уайт Харт Лейн" вкара Бенжамин Стамбули в 49-ата минута.

Мачът ще се запомни и с това, че беше прекратен за около 10-ина минути през първото полувреме след три отделни нахлувания на терена на фенове. Първият инцидент се случи в 22-ата минута, когато фен успя да пробие кордона от стюарди. Малко след това пък още няколко привърженици на гостите влязоха на игрището. Кулминацията дойде в 41-ата минута, когато трима души се оказаха на терена. Това накара украинският рефер Евгени Арановски да прекрати мача за десетина минути.

Засега има разнопосочни информации каква е била целта на нахлулите на терена. Според сайта Goal.com всички нарушители на реда са били облечени в дрехи на компания, която е официален спонсор на „шпорите” и са носели една определена марка слушалки. Английските медии пък пишат, че нахлуванията на терена са били организирани от гостите от Партизан.

Иначе домакините контролираха играта и очевидно бяха по-добрият тим. Преди почивката се започни една многоходова атака, при която Аарън Ленън намери на границата на наказателното поле Бенжамин Стамбули, който стреля от воле, но стражът Милан Лукац спаси. След това Ерик Ламела на два пъти пропусна да се разпише. Последва го и резервата Хари Кейн, а в 83-ата минута негов гол не беше зачетен заради засада. Последва уникален пропуск на Живкович за Партизан, а в 88-ата минута последователно Стамбули и Ламела се провалиха от чисти позиции.

В другата среща от групата Бешикташ изпусна аванс от два гола при гостуването си на Астерас (Триполис) и тя завърши 2:2. Демба Ба откри в 15-ата минута, а в 61-ата Гьокхан Тьоре удвои от дузпа. В 72-ата обаче Херонимо Баралес намали за домакините, а само минута по-късно "черните орли" останаха с човек по-малко, тъй като Атиба Хътчинсън получи директен червен картон. В 82-ата минута Астерас стигна до равенство с попадение на Факундо Пара.

ГРУПА „С“
1par.jpgТотнъм - Партизан 1:0тотнъм_1.jpg
 1:0 Бенжамин Стамбули (49)
 
 
 
besiktas_1.jpgasteras.jpgАстерас Триполис - Бешикташ 2:2
0:1 Демба Ба (15), 0:2 Гьокхан Тьоре (61-дузпа), 1:2 Херонимо Баралес (72), 2:2 Факундо Пара (83)