Димитър Бербатов бе изпратен като герой от бившия си тим Байер (Леверкузен) при загубата с 0:1 от настоящия тим на българина Монако. 
 
"Монегаските" победиха с гол на Окампос в 72-ата минута, а голяма заслуга за попадението имаше именно Бербатов, който преодоля няколко съперници в средата на терена и даде начало на головата атака. 
 
След края на мача българинът бе изпратен с аплодисменти от феновете в Леверкузен, които радва между 2001 и 2006 година. Бербатов призна на пресконференцията след мача, че също се е почувствал добре при завръщането си на "БайАрена" . 
 
"Завърнах се у дома с този мач. Със сигурност го направих с голямо удоволствие. Беше ни трудно, защото те също имаха възможности да отбележат. Искаме да продължим напред в турнира. Готвим се всеки ден и правим онова, което треньорът поиска от нас. Футболът е лесна игра и ако следваме плана на треньора, ще ни е лесно. За мен лично не са важни резултатите на другите отбори, гледам нашите. Концентрирам се само върху мачовете на Монако", завърши Бербатов.