Лудогорец взе четвъртата си точка в Шампионската лига при снощното равенство 2:2 в Ливърпул, но загуби шансове да продължи в Шампионската лига.  "Орлите" на Кирил Домусчиев са последни в групата - с равен брой точки, но с по-лоша голова разлика и баланс в преките двубои с английския колос. 
 
Именно от Ливърпул ще зависи съдбата на разградчани в евротурнирите, тъй като победа на "мърсисайдци" на "Анфилд" може да ги остави на последно място в групата и да ги изхвърли от евротурнирите. 
 
Пътищата пред Лудогорец за продължаване в Лига европа са два - победа или равенство при гостуването на "Сантиаго Бернабеу". Мачът е на 9 декември, а по същото време Ливърпул посреща Базел. 
 
* При победа на Лудогорец над Реал - разградчани събират седем точки и могат да останат трети в групата след Ливърпул (7 точки при победа над Базел) или след Базел (7 или 9 точки при равенство или победа над Ливърпул).  Лудогорец има по-лош баланс в преките двубои и това ще го остави в по-лоша позиция при равен брой точки. 
 
* При равенство на Лудогорец срещу Реал - Базел ще трябва задължително да победи Ливърпул на "Анфилд" и да заеме втората позиция в групата. Тогава Лудогорец ще изпревари 'мърсисайдци" с точка и ще е трети с 5 точки. 
 
* При загуба на Лудогорец срещу Реал - Ливърпул и Базел решават второто място в групата, а загубилият остава трети (Базел е втори и при равенство). 

КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "В"
ОТБОР М П Р З Г.Р. Т
1.Реал (Мадрид) 5 5 0 0 12:2 15
2.Базел 5 2 0 3 6:7 6
3.Ливърпул 5 1 1 3 4:8 4
4.Лудогорец 5 1 1 3 5:10 4

При равни точки в груповата фаза между два или повече отбора, класирането се определя от:
1) Брой точки, спечелени в срещите между отборите с равен актив. Т.е. – прави се класиране между отборите (два или три), като мачовете им с първия (в случая с Реал) не важат.
2) По-добра голова разлика от мачовете между отборите с равен брой точки.
3) Повече вкарани голове от отборите с еднакъв точков актив.
4) Повече голове като гост в срещите между тези отбори.
5) Ако всичко дотук е равно, решаваща е головата разлика от всички мачове в груповата фаза.
6) Ако и тя е равна - брой вкарани голове от всички мачове в групата.
7) Последният критерий за сравнение са точките за клубния коефициент, спечелени в последните 5 сезона.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа