От 27 до 30 ноември БНТ HD ще излъчи Световното първенство по минифутбол. Шампионатът започва утре в град Херцег Нови, Черна гора. Специален пратеник и коментатор на турнира за БНТ е журналистът Стефан Георгиев. БНТ HD ще излъчи пряко и трите мача от първата фаза на българския национален отбор. Страната ни ще бъде представена на Мондиала от пловдивския ВИП ДЕНТ, който е един от 24-те участници в турнира.

В четвъртък, 27 ноември от 13:00 часа, зрителите ще видят срещата с Полша, в петък, 28 ноември, от 12:00 – мача с Уелс, и от 22:00 часа – със Словения. Националната телевизия има готовност да покаже на живо и другите срещи на българския тим, ако той премине груповата фаза. Финалът на турнира е в неделя, 30 ноември, от 22:00 часа и БНТ HD ще го излъчи пряко.

Минифутболът се играе от 5 полеви и един вратар, на терен с размери 40 х 20 м с хандбални врати. Двете полувремена са по 25 минути, смените са като в хокея, а шпагатите са забранени. В България има над 800 отбора, само в София са над 250. С титлата си това лято пловдивчани за втори път печелят правото да представят България на Европейско, в състава им е игралият в "Ботев" (Пловдив), ЦСКА и руското първенство Тодор Тимонов-Принца на Пловдив.