България записа нова победа на Европейското първенство по футзал за глухи, което се провежда в „Арена Армеец“. Националите ни надиграха с 6:3 тима на Дания и в петък ще изиграят последния си мач от шампионата срещу Хърватия.

Днешният двубой срещу датчаните беше изключително нервен. Реферите на срещата показаха общо 4 червени картона, като всички бяха за представители на гостите. Още в началото на мача помощник-треньорът им беше изгонен, заради обидни думи към един от съдиите. След това двама състезатели бяха отстранени, а накрая и техният главен треньор, който не спя да ръкомаха и жестикулира към реферите през цялото второ полувреме, също беше пратен на трибуните. Радостното е, че българите не се поддадоха на провокациите от страна на своите съперници и не получиха нито един жълт картон.

Още от самото начало на мача се видя, че България е по-класният отбор на терена и във 2-ата минута Владимир Станчев откри резултата с мощен удар от близка дистанция. Последваха чудесни атаки, но топката на три пъти се отбиваше в гредите, а една дузина удари минаха в страни от вратата. В средата на първото полувреме допуснахме изравняване заради грешка в защита, но много бързо след това Иво Бошнаков върната преднината на тима ни, като при резултат 2:1 отборите се оттеглиха за почивка.

През втората част нови три гола на Иво Бошнаков направиха резултата 5:2, като отново играчите ни изпуснаха много на брой изгодни ситуации за отбелязване на още попадения. 5 минути преди края на срещата Дания извади своя вратар и заигра с петима полеви футболисти. Това им помогна да отбележат само един гол, а в заключителните секунди от дълга дузпа Пламен Симеонов оформи крайния резултат – 6:3 за България. 

„Нервен мач. Не знам защо датчаните се държаха по този начин, след като ние имаме основателни претенции за откровени фалове в наша полза, които не бяха отсъдени. Не мисля, че съдиите повлияха по някакъв начин на развоя на мача, защото се видя, че ние сме по-класният отбор и заслужено победихме. Радвам се за Иво Бошнаков, който вкара четири гола. В същото време ставаме все по-добри с всеки следващ мач, но за огромно съжаление играем във втория поток за разпределение на местата от 9-то до 16-то. Още мисля за загубата от Белгия, заради която не успяхме да продължим сред първите 8. Сега целта ни е да спечелим последния ни мач на това европейско, в петък срещу Хърватия, който е много добър отбор“, заяви единият от треньорите на националния ни отбор Борислав Фердинандов.

Мачът срещу Хърватия е в петък от 11 часа в голямата зала на „Арена Армеец“, като следващият ни съперник надигра много трудно тима на Молдова след 2:2 в редовното време и изпълнения на дузпи.