Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев отказа да навлиза в задълбочени коментари по нападките, които отправи към него Любослав Пенев.

"Не мога да се засегна от коментарите на човек, който не е на моето ниво. Любо Пенев не помня да ми е бил съученик нито във Френската гимназия, нито в университета. Аз бях на стадиона, когато трибуните бяха празни (б.р. - има предвид мача с Малта). Не ми хареса играта и си казах мнението. Всеки има право на мнение. От това, което виждам, Любо атакува всеки, който се изказал за него", заяви Домусичев за "Дарик" радио.

"Аз лично нямам предпочитания към Петев и Стоев за национален селекционер, защото пак ще тръгнат слухове, че Домусчиев управлява БФС. Но ако хората в БФС са взели такова решение, моето желание няма да бъде важно. Аз лично предпочитах чужденец с добра визитка, който да работи и с клубовете малко повече. Не са ни чак толкова много водещите клубове в България, за да се избягват. Опитвах се през тези години да наложа българските треньори. Може да проверите къде съм пращал Петев - в Барселона, в Еспаньол, във Валенсия при Емери. В него е инвестирано много, за да вземе най-високия лиценз. Както виждате, не съм го пращал в някои български отбор да трупа опит. По тази причина мисля, че на националния му трябва чужденец. Любо Пенев не отиде не само на мач, а камо ли на тренировка", допълни още босът на Лудогорец.

На въпрос, стои ли на дневен ред треньорска смяна в Лудогорец и сигурен ли е Дерменджиев за поста си, Домусчиев отговори: "В Лудогорец не правим треньорски смени от днес за утре. Не сме били ЦСКА, но не може да уволниш треньор заради равенство с ЦСКА на "Армията". Дерменджиев ни класира в Шампионска лига. Взехме първи точки. Можем само да сме му благодарни. Той бе в основата на самия проект. От години е тук."/БЛИЦ