Звездата на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери разкри, че е бил много близо до трансфер в Реал (Мадрид). Не е тайна, че Кралският клуб напираше за подписа на френския халф, но едва сега става ясно, че той е бил много близо да се премести в испанската столица.

"Бях в труден период през 2009 година, когато Луис ван Гаал пое отбора", коментира 31-годишният Рибери пред "Билд".

"Не само защото отношенията между нас не бяха добри, но и защото много клубове искаха да подпишат с мен - Ювентус, Интер, Челси, Манчестър Сити, Реал (Мадирд) и Барселона.

Дори агентът ми и представите на белия балет бяха водили разговори вече. Съпругата ми ми сподели, че ще се чувства добре, ако се преместим в Мадрид стига да го искам. Всичко беше чудесно, за да се случи.

Сега обаче ситуацията е различна. Дори ще ме помисли за луд, ако пожелая трансфер. Но тогава бях по-млад и шокиран от целия този интерес. Не знаех какво да правя и бях готов за трансфер. Проведох две или три срещи с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге и всичко премина чудесно. Никога няма да забравя тези моменти", каза още френският халф, който има договор с клуба до юни 2017 година.