Френската футболна легенда и капитан на Ню Йорк Ред Булс - Тиери Анри, засипа с похвали иконата на Барселона Лионел Меси. През уикенда нападателят се превърна в голмайстор №1 на Примера дивисион за всички времена с 253 гола в само 289 двубоя. Вчера пък той задмина Раул в Шампионската лига и заема вече първата позиция със 74 попадения.

"Маси прави неща за Барса и за футбола по света като цяло, които никога няма да можем да видим отново. Нека видим кой е способен за толкова кратко време да повтори постиженията му. Хареса ми как се израдва, след като вкара срещу Севиля и подобри рекорда на Примера. Щастливец съм, имах възможност да го гледам пред телевизора.

Не разбирам хората, които се съмняват в него. Не е нормално да се чудиш какво се случва, ако пропусне да отбележи в някой мач. Той е невероятен играч, добър човек и пример за всички. Трябва да се наслаждаваме на представянето му, защото един ден, когато напусне Барса, хората ще осъзнаят какво е той и колко велик е всъщност", обясни Анри.

37-годишният Анри спечели Шампионската лига с Барселона през 2009 година.