Английският шампион Манчестър Сити обърна драматично у дома световния клубен първенец Байерн с 3:2 в среща от пети кръг на група „Е” в Шампионската лига и запази шансове за класиране в следващата фаза на елиминациите. Поражението е първо за баварците от началото на сезона във всички турнири изобщо, но те е без значение в този турнир, тъй като отборът вече си беше гарантирал първото място и класиране за 1/8-финалите още преди този мач, в който игра с човек по-малко на терена от 20-ата минута, когато директен червен картон получи Мехди Бенатиа. Серхио Агуеро (21-дузпа, 85, 90+1) се превърна в герой за "гражданите" с хеттрик, а точни за гостите бяха Шаби Алонсо (40) и Роберт Левандовски (45).

Още в 9-ата минута Байерн можеше да поведе, но Себастиан Роде пропусна сам срещу Джо Харт, спасил удара на германеца.

„Гражданите” поведоха в 21-ата минута, когато Серхио Агуеро реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него и донесло червения картон на Мехди Бенатиа.

Баварците обаче заиграха по-добре с човек по-малко и в 40-ата минута изравниха след чудесно изпълнение на Шаби Алонсо от пряк свободен удар, а в последната минута на първата част стигнаха и до пълен обрат след попадение на Роберт Левандовски за 1:2.

След почивката гостите продължиха да бъдат по-активни и не се виждаше как „гражданите” ще се изравнят, но те дори стигнаха и до пълен обрат. Първо в 85-ата минута Агуеро се измъкна от бранителите на баварците и изравни за 2:2, а след това в първата минута от добавеното време на мача се възползва от ужасна грешка на Боатенг и реализира за крайното 3:2.

След успеха си „гражданите” се изравниха по точки с ЦСКА (Москва) и Рома, който по-рано днес завършиха 1:1 в Русия. И трите тима имат по 5 точки и ще се борят за втората и третата позиция в последния кръг. Байерн е лидер с 12 точки и със сигурност ще финишира първи в групата.

mancity.jpgМанчестър СитиБайернбайерн_1.jpg 3:2
1:0 Серхио Агуеро (21-дузпа), 1:1 Шаби Алонсо (40), 1:2 Роберт Левандовски (45), 2:2 Серхио Агуеро (85), 3:2 Серхио Агуеро (90+1)

Манчестър
, „Етихад Сейдиъм“
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

0.9city.jpg
 
Манчестър Сити: 1.Харт, 3.Саня, 4.Компани, 22.Клиши , 20.Мангала, 18.Лампард, 8.Насри, 7.Милнър, 15.Хесус Навас, 6.Фернандо, 16.Агуеро

Байерн: 1.Нойер, 13.Рафиня, 17.Жером Боатен, 5.Бенатиа , 20.Роде, 10.Робен, 3.Шаби Алонсо, 7.Рибери, 34.Хьойберг, 18.Хуан Бернат, 9.Левандовски