Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс говори малко за предстоящия мач с Лудогорец. Двубоят от Група "В" на Шампионската лига е утре от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". На днешната официална пресконференция бе обърнато повече внимание на представянето на отбора в Англия, проблемите и неговото място в куба.

"Този мач е като всеки друг. Трябва да уважим съперника, който изненада доста хора. Разполагат с много силни играчи. Може би някои срещи не завършиха така, както те очакваха. В сравнение с първия мач разликата сега е, че не постигнахме това, което искахме. Непостоянни сме. С това самочувствието спада. Но това, което не се е променило, е, че продължаваме да разполагаме с добри играчи като индивидуалисти. В един момент, когато нещата започнат да се получават, ще дойдат и победите. На "Анфилд" Лудогорец показа много добър футбол. Настроението при съперника е добро, мотивирани са. Ако играем, както можем, не виждам да имаме проблем", обясни за срещата наставникът.

Той обясни и защо Ливърпул отказа тренировка тази вечер. "Проведохме занимание сутринта, на нашата база. Решихме да няма тренировка, защото пристигнахме късно и сметнахме, че така ще бъде най-добре за отбора."

"Не съм говорил със собствениците след загубата от Кристъл Палас. Те винаги са ме подкрепяли, затова дойдох в клуба. Не мисля, че трябва да се отдава значение на това. Сега моята работа е да накарам отбора да играе по-добре.

Не, не мисля за трансфери. Концентриран съм да върна увереността ни, за да заиграем така, както трябва. Винаги съм вярвал, че загубите изграждат и мениджърите. Така можеш да продължиш напред и да бъдеш по-силен, ако успяваш да се учиш от тях.

Отборът също продължава да трупа опит. Трябва да вярваме, че можем да променим нещата. Единственият мач, в който се доближихме до нивото от миналия сезон, бе този с Тотнъм. Няма да се откажем, докато не го достигнем отново. След това ще се опитаме да го подобрим.

Нужна е сериозна психологическа работа освен индивидуалните разговори с играчите. Нужно е да погледнеш назад във времето. Всеки бърка, но е по-важно да успееш да се поправиш. Продължаваме да вярваме, че състоянието ни е моментно. Работим всеки ден да се върнем там, където сме.

Моята роля относно мотивацията е много важна. Дори след серия от загуби един треньор не трябва да е негативно настроен. Футболистите очакват от него да ги поведе. Той трябва да им дава съвети как да се справят със ситуацията", коментира Роджърс проблемите в клуба.

"За мен е лесно да съм мениджър на Стивън Джерард. Хората очакват да играе като преди 10-12 години, но позицията, на която смятам, че е по-полезен, е различна. Той е отличен играч, най-добрият с който съм работил. Отношението му е уникално. Пускам го като титуляр, защото знам как тренира, как мотивира съотборниците си. Уникален случай. Всяко негово решение е в полза на Ливърпул", отговори Роджърс на въпрос за легендата на "червените".

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа