Кубрат Пулев разкри, че Владимир Кличко и компанията му К2 съди българина. Причината са постоянните обвинения на Кобрата, че украинската легенда взема допинг.

"Не знам дали Кличко взема допинг, но действията му, постоянният му отказ да дава проби, ме карат да си го мисля това нещо. А и всеки е нормално да си го мисли. В момента даже Кличко и К2 ме съдят за думите ми... за това, че съм казал, че може би взема допинг", разкри Пулев.

"Аз съм такъв, че говоря нещата, не мога да ги премълчавам. В случая имам право. Скъсаха ме от проверки - през цялата ми подготовка. Всяко идване в България веднага ме проверяваха. Идвам си в България, още не е минал и 1 час и ме намират, за да ме проверяват. Връщам се в Берлин, веднага ми се звъни на телефона, още на летището не намират и ми казват: "Г-н Пулев, проверка". Така беше при мен, а него никой не го пипаше. Аз показах, че съм чист, всичко ми е чисто. При мен нещата бяха по правилата. Всичките ми искания и молитви останаха глас в пустиня. Но вината за загубата си е моя, не се оправдавам", коментира Кобрата.

"Нямал съм правото да говоря по темата за допинга. Така ми казваха от К2. Преди мача идваха негови адвокати, натискаха ме за това нещо. Мислеха си, че ще мисля за това нещо и ще се разконцентрирам, но това не беше проблем за мен. Да, ще има дело. Нека ме съдят. Аз съм си такъв - обичам да казвам нещата както са. Смятам, че няма за какво да ме съди, но нека ме съди, щом е решил", каза Пулев, който не е притеснен от намеренията на Владимир Кличко и компанията му да го съдят.
 
"При Кличко е така - има проби само след мачовете", поясни Кристиан Майер от "Зауерланд", който участва на прескоференцията на Пулев в София. На нея е и братът на Кобрата - Тервел.

"К2 определят нещата, такива са законите, така е подписано. Те спечелиха търга за организиране на мача и те определят", поясни Кубрат Пулев.