Нападателят на СКА (Санкт Петербург) Виктор Тихонов вкара два гола и се отличи с асистенция при загубата на тима си с 3:5 като гост на ЦСКА (Москва) в мач от Континенталната хокейна лига. По този начин 26-годишният хокеист отдаде чест на великия си дядо – легендарният треньор Виктор Тихонов, който почина в ранните часове на понеделник.
 
И двата отбора играха с черни ленти в чест на легендата на съветския и руския хокей, а след двете си попадения Тихонов беше аплодиран и от феновете на ЦСКА. Така те отдадоха почин на легендарния треньор, извел „московските армейци“ до 12 шампионски титли. Заради смъртта на великия Виктор Тихонов срещата започна с едноминутно мълчание, а привържениците на ЦСКА (Москва) опънаха черен банер, на който бяха написани три думи: „Треньор, легенда, епоха“.
 
СКА (Санкт Петербург) смълча трибуните в четвъртата минута, когато Джими Ериксон от чиста позиция се разписа след пас на Тихонов. В средата на първата част домакините изравниха чрез Симон Ялмарсон. В самия край на третината столичани стигнаха до обрат след гол на Евгени Артюхин.
 
В третата минута на втората част „армейците“ от бреговете на Нева изравниха. Андрей Канарейкин стреля от синята линия, а Виктор Тихонов постави стика на пътя на шайбата, за да я прати във вратата. В 30-ата минута „московските армейци“ отново излязоха напред. Ялмарсон вкара втория си гол. Шест минути по-късно Тихонов отново изравни. Той беше намерен на чиста позиция от Шипачов при числено предимство.
 
Само 38 секунди след началото на третия период ЦСКА (Москва) отново се озова напред в резултата. Ян Муршак проби през центъра и неочаквано стреля към вратата, въпреки че беше блокиран от защитник, а шайбата се озова във вратата. Минута преди края Александър Радулов гарантира победата на домакините с 15-ия си гол за сезона.
 
Това беше девета поредна победа за ЦСКА (Москва), който е лидер в подреждането не само на своята дивизия „Тарасов“ и на Западната Конференция, но заема и първо място в генералното класиране със 78 точки, осем повече от втория СКА (Санкт Петербург). „Армейците“ от бреговете на Нева са лидер в дивизия „Бобров“ на Западната Конференция, само с точка повече от новака в КХЛ Йокерит (Хелзинки).

11.jpg