Иван Вуцов взе отношение по повод случващото се в нашия футбол. Бившият изпълнителен директор на БФС и бивш селекционер и защитник на националния отбор нападна Йордан Лечков.

„Лечков леко се е посамозабравил и трябва да слезе малко от облаците. Той си мисли, че заради гола срещу Германия на Световното през 1994 г. всичко му е простено. Обича да се изтъква, подчерта Вуцов в предаването „Зона Спорт” с водещ Крум Савов. –

Колкото до Ивелин Попов...И той има неоправдано високо самочувствие, което си пролича от несериозното изпълнение на дузпата срещу Малта, която лиши отбора ни от победата. Така може да я изпълни само начинаещ футболист. Изключително несериозно, независимо от големия залог. Така не бива.”

Вуцов – старши коментира и треньорската кариера на сина си Велислав. Както е известно Вуцов-младши е начело на „Ботев” (Пд). "Велислав е един от грамотните треньори. Чете много, съветва се, но характерът му пречи да постигне повече. Ако смири малко тази буря в сърцето си ще спечели”, посъветва бившият генерален секретар на на БФС.