Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков направи шокиращо изявление в предаването „Зона Спорт“. Той отговори утвърдително на въпроса, дали има футболисти от националния отбор, които са бойкотирали селекционера Любослав Пенев. Данчо каза „Да” и на питането дали сред тях е капитанът Ивелин Попов. Именно нападателят на Кубан изпълни нескопосано дузпата в европейската квалификация срещу Малта (1:1) преди 8 дни. Лечков обаче побърза да уточни, че въпросните национали са бойкотирали отбора, а не конкретно Пенев.

Героят от Световното първенство в САЩ през 1994 г. говори и по темата около освобождаването на Любо от поста. "Дали Кирил Домусчиев е взел еднолично решението за освобождаването на Пенев? Не е еднолично, даже го нямаше на това заседание на Изпълкома. Абсолютно мнозинство бяхме за освобождаването на Любо Пенев – 100%.

Когато отидох да играя в Германия навремето ми казаха: „Ако искаш да биеш някого, трябва да си три пъти по-добър и по-подготвен”. А ние сме три пъти по-слаби. Включвам и себе си като ръководител. Всички сме три пъти по-слаби, откровен беше Лечков.

- Ние не сме обективни, това е истината според моите разбирания. Не е страшно да паднеш, въпросът е по какъв начин ще станеш.”

В същото време Лечков намекна, че Пенев е прибирал парите за повиквателните на националите. "Питайте го къде са тези пари. 750 евро на мач прибират футболистите. Парите за последните мачове ги няма. Не са в мен, не са в Емо, нито в Боби. Не са и във футболистите. Остава един човек, попитайте него“, призова бившият кмет на Сливен.